December 2017

Wat is er allemaal te doen in de parochies, dekenaten en kloosters in Limburg? Aanvullingen zijn altijd welkom: persdienst@bisdom-roermond.nl


 

Woensdag 13 en 20 december

Bezinningsavonden ter voorbereiding op Kerstmis


In bezinningshuis Regina Carmeli in Sittard worden ter voorbereiding op het Kerstfeest enkele bezinningsavonden gehouden. De evangelies van de zondagen zijn daarbij de wegwijzers per avond die duurt van 19.30 uur tot 20.45 uur. Deelname: € 5,- per bijeenkomst. Meer info en opgave: reginacarmelizrg@gmail.com 


Donderdag 14 december

Kerstmiddag in Klooster Wittem


Een bijzondere middag in de Gerarduszaal van Klooster Wittem met een intiem kerstconcert, mooie kerstverhalen, koffie met vlaai en een bezoek aan de kerststallententoonstelling. Tijd: 14.00 uur tot 16.45 uur. Kosten: € 11,00. Aanmelden via mail.


Zaterdag en zondag 16 en 17 december

Kerstwereld Rolduc


Op bovengenoemde data vindt op en om Abdij Rolduc in Kerkrade het evenement 'Kerstwereld Rolduc' plaats. Bezoekers kunnen dan slenteren langs tal van kraampjes, een hapje eten en drinken, kerstliedjes meezingen en nog veel meer. Het hotel van de abdij biedt tevens een aantrekkelijk Kerstmarktenarrangement aan. Daarmee heeft de boeker gratis entree tot Kerstwereld Rolduc en kan hij zelfs nog vele andere kerstmarkten in de directe omgeving bezoeken. 


Zondag 17 december

Kerstconcert in kerk Sevenum


In de parochiekerk van Sevenum verzorgen seniorenkoor 'Die Sevenplussers', het ensemble van de jeugdharmonie en het a-capellakoor SEZAKO een kerstconcert. Aanvang: 16.30 uur. Toegang gratis.


Zaterdag 16 december

Kerstconcert in Kapel in 't Zand


Onder de titel 'A festival of carrols and lessons' verzorgt vocaal ensemble Silhouet in de Kapel in 't Zand in Roermond een sfeervol concert ter voorbereiding op het kerstfeest. Aanvang: 18.30 uur. Entree vrij. Meer info: www.ve-silhouet.nl  


Zondag 24 december

Kerstnachtmis in kathedraal


De kerstnachtmis in de kathedraal van Roermond begint om 23.00 uur. Hoofdcelebrant is hulpbisschop Everard de Jong. Vocale medewerking verlenen de Schola Sancti Christofori en de Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging.


Maandag 25 december

Hulpbisschop viert Kerstmis in Maastricht

Hulpbisschop Everard de Jong is hoofcelebrant in de pontificale eucharistieviering op het hoogfeest van de geboorte van de Heer in de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht. Aanvang: 11.00 uur.


Dinsdag 26 december

Kerstconcert in abdijkerk Rolduc


Op Tweede Kerstdag vindt het jaarlijkse kerstconcert van de Stichting Orgelkring Kerkrade plaats. Dit wordt gegeven in de abdijkerk van Rolduc door organist Jo Louppen en het Vocaal Ensemble Kerkrade o.l.v. Alexandros Kavvadas. Aanvang 15:00 uur. Entree € 5,00 per persoon. Kijk voor meer informatie op de website van Orgelkring Kerkrade. 


Dinsdag 26 tot en met vrijdag 29 december

Kerststallententoonstelling in Klooster Wittem


Sfeervolle tentoonstelling van meer dan tweehonderd kerststallen en groepen uit de hele wereld in de bibliotheek van Klooser Wittem. Blikvanger is de grote kerstgroep uit het voormalige redemptoristenklooster de Nebo in Nijmegen, gemaakt door de in 2000 overleden redemptorist-kunstenaar pater Gerard Mathot. Geopend van 13.30 uur tot 16.30 uur. Entree: € 3,50 inclusief kop koffie/thee. Kinderen tot en met 12 jaar gratis. In de sfeervol aangeklede Gerarduszaal is ook kerststol verkrijgbaar.


Zondag 31 december tot maandag 1 januari

Gebedsnacht tijdens jaarwisseling


Wie de jaarwisseling biddend wil doorbrengen is onder meer welkom in bezinningshuis Regina Carmeli in Sittard. Daar wordt in de kloosterkapel om 22.00 uur een h. Mis gevierd, waarnda rozenkransgebed. Om 23.30 uur start een gebedsuur met aanbidding, stilte, dankgebed, voorbede en sacramentele zegen. Aansluitend is er om 00.30 uur bij een informeel samenzijn gelegenheid om elkaar een zalig nieuwjaar te wensen. Meer info: reginacarmelizrg@gmail.com. 

     
     
     
     
     
Susteren-Echt