September 2018

Zaterdag 1 tot en met zondag 9 september

Octaaf van Onze Lieve Vrouw van Schilberg

In Echt wordt elk jaar in en om de kapel van Onze Lieve Vrouw van Schilberg een octaaf gehouden met diverse liturgische activiteiten. In verband daarmee vervallen de reguliere missen in de H. Lsadricuskerk van Echt. Het octaaf wordt op zaterdag om 19.00 uur geopend met een feestelijke H. Mis. Eén van de hoogtepunten is de processie en H. Mis in de tent op zondag 2 september om 10.00 uur en een plechtig lof die dag om 14.30 uur. Ook tijdens de daaropvolgende weekdagen zijn er H. Missen en gebedsdiensten op wisselende tijden en voor steeds andere doelgroepen. Het octaaf wordt op 9 september afgesloten met een H. Mis om 11.00 uur en een lof met zanghulde om 14.30 uur. Voor meer info: www.parochieecht.nl

Zaterdag 8 tot en met donderdag 13 september

Bloemtapijt in Kruiswegpark Roermond

Elk jaar wordt in het Kruiswegpark bij de Kapel In 't Zand in Roermond een bloemtapijt gelegd. Ook dit jaar zijn vrijwilligers bereid gevonden om van de door bloemisten en kwekerijen gratis verstrekte bloemen in een week tijd een prachtig schouwspel te creëren. Het thema van het bloemtapijt is dit jaar '600 jaar Kapel'. Het tapijt is dagelijks gratis te bezichtigen van 10 tot 17 uur. Tijden de weekenddagen is er bovendien een devotionaliakraam met rozenkransen, medailles en kaarsen. numentenweekend is in de devotionalia kraam naast rozenkransen en medailles ook de speciale jubileums kaars te koop. Vrijwilligers geven tekst en uitleg bij de 12 bloembedden in het Kruiswegpark aan de Parklaan.

Maandag 10 september

Bedevaart van Sittard naar Kevelaer

Al sinds 1669 trekken elk jaar in september honderden mensen vanuit Sittard en omstreken naar de Duitse Maria-bedevaartplaats Kevelaer. Zo ook dit jaar. Er zijn opstapplaatsen in verschillende wijken en dorpen. Het programma in Kevelaer voorziet onder meer in een processie en H. Mis om 10.30 uur in de basiliek, een kruisweggebedsdienst in het Mariapark om 15.00 uur en een plechtig Lof om 17.30 uur in de basiliek met afsluiting bij de Genadekapel. Tussen de plechtigheden door is er er voldoende tijd voor ontspanning in de talloze winkels en restaurants. Buskaarten zijn tot 28 augustus verkrijgbaar via (046) 4431247 à 18 euro per persoon. Meer info is verkrijgbaar via (046) 4520590.

Zondag 16 september

Orgelconcert in Echt

Jan Sevriens verzorgt in de HH. Landricus- en Edith-Steinkerk in Echt een gevarieerd orgelconcert van 'Cantilène Religieuse' tot het Wolgalied. Aanvang: 15.00 uur.