image
 
Hulpbisschop met
honderden pelgrims naar Lourdes
 
Hulpbisschop Everard de Jong van Roermond gaat deze week met honderden pelgrims op bedevaart naar Lourdes. Naast individuele pelgrims nemen aan de reis ook diverse groepen uit parochies deel. Het bezoek aan Lourdes is het begin van een heel drukke maand vol bedevaarten voor het Huis voor de Pelgrim in Maastricht, dat de reizen organiseert. De komende weken staan tal van bedevaarten naar maar liefst acht verschillende bestemmingen op het programma.
 
LEES VERDER
 
 
Hulpbisschop bij start viering 75 jaar Bevrijding Limburg
 
Mgr. Everard de Jong is komende donderdag (12 september) namens het bisdom Roermond aanwezig bij de officiële start van de viering van 75 jaar Bevrijding Limburg in Mesch. De hulpbisschop spreekt tijdens de ceremonie een gebed uit. Het is die dag precies 75 jaar geleden dat het eerste deel van Nederland door Amerikaanse soldaten werd bevrijd.
 
 
 
Column bisschop:
Niet alles is zwart-wit
 

We staan vlak voor de viering van 75 jaar bevrijding. Op heel wat plaatsen in ons bisdom zullen de slachtoffers worden herdacht, maar zal bovenal de vrijheid worden gevierd. In Limburg beginnen we nu in september, in Mesch: het eerst bevrijde kerkdorp. Het grote oorlogsverhaal staat zwart op wit. Maar niet alles was zwart-wit, zoals blijkt uit de column van bisschop Harrie Smeets.

 
 
Eucharistieviering en Geloofsgesprek
half uur eerder op tv
 
 
Vanaf komende zondag (8 september) wordt de wekelijkse eucharistieviering op televisie een half uur eerder uitgezonden. De televisiemis is voortaan te zien vanaf 10.00 uur op NPO2. Ook het programma Geloofsgesprek, dat aan de mis voorafgaat, wordt eerder uitgezonden. Dit is vanaf zondag te zien om 9.45 uur.
 
LEES VERDER
 
 
Project over eenzaamheid bij jongeren
 
’Zin in Leven’. Zo heet een nieuw project in Limburg over vroegtijdige herkenning van eenzaamheid, depressiviteit en suïcidale neigingen onder jongeren. De initiatiefnemers willen met name zingevingsvragen bij jongeren aan de orde stellen. Op donderdag 19 september wordt hierover in Melick een symposium gehouden.
 
 
 
Up2date:
weekend voor jongeren
 
 
In het weekeinde van 13 tot en met 15 september organiseert het Jongerenplatform van het bisdom in Tegelen een weekend voor jongeren. Ditmaal met als thema: ‘Up 2 date’, dat afgeleid is van ‘updaten’. Tijdens het weekend kunnen jongeren even tijd maken om hun geloof een update te geven, te vernieuwen. En uiteraard is er ook ruimte voor gezelligheid en een zomerse barbecue..
 
DOWNLOAD
DE FLYER
 
 
Bij de zondag:
Jezus volgen is niet vrijblijvend
 

Jezus volgen is niet vrijblijvend. Hij wil vergezeld worden door vrienden, niet door klagende dienstplichtigen. In het evangelie van deze zondag vraagt Jezus nadrukkelijk of we bereid zijn om met Hem mee te trekken, ook als het moeilijk wordt.

 
 
 
Carolushuis:
Bron van licht en waarheid
 
In dit boekje wordt in een notendop uitgelegd waarom de Katholieke Kerk bron van licht en waarheid is. Het geeft antwoord op vragen van katholieken en zij die katholiek willen worden. Maar ook op vragen en bemerkingen van anderen. Alles kort en bondig, met verwijzingen naar Bijbel en catechismus. Handig om zelf te raadplegen én om door te geven. Te koop in de webshop.
 
 
Uit de regio
Lezing door Herman Kaiser over waarden
 

Oud-burgemeester Herman Kaiser schreef onlangs het boek 'In waarde verbonden'. Daarover houdt hij op zondag 22 september een lezing in Grootseminarie Redemptoris Mater dat is gevestigd in Huize Blankenberg in Cadier en Keer.

 

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond