image
 
Dinsdag inschrijven voor
processie The Passion
 

Tijdens The Passion, die op 9 april vanuit Roermond wordt uitgezonden, wordt een kruis in processie door de stad gedragen. Belangstellenden die aan deze processie willen deelnemen, kunnen zich daarvoor dinsdag 14 januari opgeven. Het aantal plaatsen voor deelnemers is beperkt en de ervaring leert dat deze meestal binnen enkele uren ingevuld zijn. Wie mee wil doen, moet er dus dinsdagmorgen om 10.00 uur snel bij zijn.

 
LEES VERDER
 
 
Grote respons enquête Kerkbalans
 
Ruim 1.400 kerkgangers deden mee aan de Peiling Actie Kerkbalans 2020, een online enquête, waarin respondenten dertien waarden een cijfer konden geven. Op deze manier hebben zij laten weten wat zij belangrijk vinden in hun kerk. De uitkomsten van de peiling worden op 17 januari gepresenteerd.
 
 
 
Bisschop brengt werkbezoek
aan India
 
 
Bisschop Harrie Smeets brengt komende twee weken een werkbezoek aan India. Hij woont daar onder meer de wijding bij van twee priesters die in Limburg komen werken. Tevens bezoekt hij diverse bisdommen, waarmee het bisdom Roermond nauwe contacten onderhoudt.
 
Lees verder

 

 

 

 
Academie Rolduc: Sant’Egidio stelt zich voor
 
Tijdens de januaribijeenkomst van Academie Rolduc vertelt voorzitster Hilde Kieboom van Sant’Egidio België en Nederland over de beweging, het ontstaan, de idealen en de doelstelling. De lezing vindt plaats vrijdag 17 januari in Abdij Rolduc in Kerkrade.
 
 
 
Kerststallencongres
in Aken
 
 
De kersttijd mag na komend weekeinde dan officieel voorbij zijn, dat maakt de echte liefhebbers van kerststallen niets uit. Komende week vindt in Aken het ‘Weltkrippenkongress’ plaats. Dat is een grote internationale bijeenkomst van verzamelaars van kerstgroepen.
 
Lees verder

 

 

 

 
Wat vieren we deze week?
 
Een hoogfeest, een gedenkdag voor een heilige of een dag om te vasten. In de liturgie van de Kerk is elke dag wat te vieren. Zoals deze week de Doop van de Heer, de gedachtenissen van de Limburgse heilige Arnold Janssen en van de heilige Antonius Abt en de start van de Week van Gebed.
 
 
 

 
Bij de zondag
 

Bent u het nieuwe jaar begonnen met goede voornemens? Wat zou het zijn als wij allemaal zouden besluiten om ons geloof op te frissen, het verdiepen van ons christen zijn? Het afsluitend feest van de kersttijd geeft daar namelijk aanleiding toe: De Doop van de Heer.

 
 
 
Carolushuis:
Bidden voor het eten
 
Een boekje uit een serie van vier kostelijke boekjes om kleine kinderen te helpen bij het bidden. Veertien stevige kartonnen pagina's in de vorm van handjes. Te koop in de bisdomwebshop.
 
 
Uit de regio
Gerlachus-symposium in Houthem
 

In Houthem wordt het 900e geboortejaar en de 855e sterfdag van de heilige Gerlachus herdacht tijdens het Gerlachusoctaaf. Zaterdag viert hulpbisschop De Jong er de H. Mis en is er een symposium met lezing door prof. Paul van Geest.

 

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond