image
 
Boby Thomas in India
tot priester gewijd
 

In zijn geboortestad Thindanadu is Boby Thomas tot priester gewijd. Ook bisschop Harrie Smeets van Roermond was met een delegatie uit Limburg bij de plechtigheid aanwezig. Terug in Nederland gaat Boby Thomas als kapelaan in Blerick werken.

 
LEES VERDER
 
 
‘Naar elkaar omzien’ belangrijkste waarde kerk
 
Actieve kerkgangers kiezen ‘naar elkaar omzien’ als de belangrijkste meerwaarde van hun parochie. Vlak daarna volgt ‘gastvrij en open zijn voor gasten’ en op drie staat ‘inspirerende vieringen’. Dat blijkt uit de peiling van Actie Kerkbalans 2020, waarbij respondenten dertien waarden van de lokale kerk een cijfer konden geven.
 
 
 
Passiespelen presenteren
unieke theaterbelevenis
 
 
Het nieuwe Passiejaar 2020 is begonnen. Eens in de vijf jaar staat Tegelen één zomer lang in het teken van de Passiespelen. Dit jaar is het zo ver. Ruim 300 passiespelers bereiden zich voor op de 21ste editie van deze rijke theatertraditie. Hun verhaal ‘Hem achterna. Een passiespel’ beleeft 10 mei zijn première in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Aansluitend staan 25 uitvoeringen van dit grootse spektakelstuk op het programma.
 
Lees verder

 

 

 

 
Erekanunnik Schulte Staade overleden
 
Oud-rector van Kevelaer en erekanunnik van het bisdom Roermond Richard Schulte Staade is afgelopen maandag (13 januari) op 87-jarige leeftijd overleden. Hij was 32 jaar rector van het Duitse bedevaartoord, vlak over de grens bij Venlo. Daarnaast bekleedde hij tal van andere functies in het bisdom Münster.
 
 
 
Wat vieren we
deze week?
 
 
Een hoogfeest, een gedenkdag voor een heilige of een dag om te vasten. In de liturgie van de Kerk is elke dag wat te vieren. Zoals deze week onder meer de gedenkdagen van de heiligen Agnes en Franciscus van Sales, het feest van de bekering van Paulus en de Week van Gebed.
 
Lees verder

 

 

 

 
Bij de zondag
 

Bij verdriet of in moeilijke tijden vind je het belangrijk, dat er mensen zijn op wie je rekenen kunt. Je hebt er behoefte aan, dat er iemand naast of achter je staat. Johannes de Doper wijst Jezus aan als degene in wie God ons opzoekt en naast ons komt staan.

 
 
 
Carolushuis:
De Bijbel voor jongeren
 
Alle belangrijke, Bijbelverhalen in een splinternieuwe editie, rijk geïllustreerd met foto's en tekeningen. Een vertaling van Harriet Laurey, waarin de poëzie van de oorspronkelijke tekst bewaard is gebleven. Kleurenfoto's van mensen, dieren, planten en landschappen uit het Bijbelse land, voorzien van uitgebreide bijschriften, zetten de verhalen in hun context. Deze Bijbel is geschikt om cadeau te geven bijvoorbeeld ter gelegenheid van het H. Vormsel. Te koop in de bisdomwebshop.
 
 
Uit de regio
Brigidawandeling naar Noorbeek
 

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) bestaat 25 jaar en organiseert dit jaar elf wandelingen die in die jaren de meeste waardering kregen. Een ‘klassieker’ vanaf het begin is de wandeling naar Noorbeek op 1 februari, het jaarfeest van Sint-Brigida. Uiteraard ontbreekt deze niet in het jubileumjaar.

 

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond