image
 
Dit weekeinde eerste keer
‘Zondag van het Woord'
 

Dit weekeinde wordt voor het eerst in de rooms-katholieke kerk de ‘Zondag van het Woord van God’ gevierd. Deze nieuwe dag is in september vorig jaar door paus Franciscus aan de kerkelijke kalender toegevoegd. De paus wil graag dat er op deze dag extra aandacht wordt besteed aan de betekenis van het Woord van God in het leven van de Kerk.

 
LEES VERDER
 
 
Ook Robin Thomas in India tot priester gewijd
 
In de Indiase stad Pullickanam is afgelopen maandag Robin Thomas tot priester gewijd. Hij heeft de afgelopen jaren zijn opleiding gevolgd aan het grootseminarie Rolduc in Kerkrade. Hij gaat binnenkort aan de slag als kapelaan in het parochiecluster van Eijsden en omgeving.
 
 
 
Dag van het Jodendom
in teken Holocaustherdenking
 
 
De Dag van het Jodendom sluit in Limburg dit jaar aan bij de internationale herdenking van de Holocaust, komende maandag 27 januari. In het Gouvernement in Maastricht is een bijeenkomst, waar onder anderen Eurocommissaris Frans Timmermans een lezing houdt.
 
Lees verder

 

 

 

 
Kerkbalans
 
Geeft u om de kerk? Vergeet dan niet uw bijdrage aan uw eigen parochie over te maken!
 
 
 
Wat vieren we
deze week?
 
 
Een hoogfeest, een gedenkdag voor een heilige of een dag om te vasten. In de liturgie van de Kerk is elke dag wat te vieren. Zoals deze week onder meer de Zondag van het Woord van God en de gedenkdagen van de heiligen Thomas van Aquino en Don Bosco.
 
Lees verder

 

 

 

 
Bij de zondag
 

In het evangelie van deze zondag horen we hoe Jezus zijn eerste leerlingen roept. Zij krijgen van hem de opdracht: “Volg mij.” Het is tevens een oproep aan ons om in ons leven Hem te volgen.

 
 
 
Carolushuis:
God ontmoeten in Zijn Woord
 
Zondag viert de Kerk voor het eerst de Zondag van het Woord van God. Hoe kunnen wij meer openstaan voor Gods Woord vandaag de dag? Daarover gaat dit boek van de Belgische bisschoppen. Te koop in de bisdomwebshop.
 
 
Uit de regio
Dag van de Pelgrim
 

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) bestaat 25 jaar. Daarom wordt op 20 maart een speciale Dag van de Pelgrim gehouden. In Klooster Wittem, de thuisbasis van de stichting. Iedereen die van pelgrimages en van wandelen houdt is welkom. Opgeven is vanaf nu mogelijk.

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond