image
 
Vastenboodschap bisschop:
'Niet alles wat aantrekkelijk lijkt, is goed'
 

"Niet alles wat aantrekkelijk lijkt, is ook goed. De Veertigdagentijd is een goede gelegenheid om onze keuzes, onze waarden en normen te herijken in het licht van Gods eeuwig woord." Dat schrijft bisschop Harrie Smeets van Roermond in zijn Vastenboodschap, die dit weekeinde in alle kerken in Limburg wordt voorgelezen of op andere wijze wordt gepubliceerd.

 
LEES VERDER
 
 
Vastenactie: Een beter leven dankzij goed onderwijs
 
Met de start van de Veertigdagentijd is ook de jaarlijkse Vastenactie van start gegaan. De campagne van Vastenactie 2020 staat in het teken van beroepsonderwijs en ondernemerschap in ontwikkelingslanden. Met een gedegen opleiding zijn mensen namelijk beter in staat een redelijk inkomen te verdienen en eventueel een eigen bedrijf op te zetten.
 
 
 
Paus over veertigdagentijd:
‘Kijk naar geopende armen van gekruisigde Christus’
 
 
Paus Franciscus schrijft in zijn boodschap voor de Veertigdagentijd van dit jaar: “Kijk naar de geopende armen van de gekruisigde Christus, laat je steeds opnieuw redden. En wanneer je nadert om je zonden te belijden, geloof dan vast in zijn barmhartigheid, die je bevrijdt van schuld.”
 
Lees verder

 

 

 

 
Wat vieren we deze week?
 
In de veertigdagentijd is de liturgie een stuk soberder dan in bijvoorbeeld de Kersttijd of de tijd voor het jaar. Zo worden er in deze periode nauwelijks feesten gevierd. De vasten is vooral een tijd van inkeer en bezinning. Wat vieren we deze week wel?
 
 
 
Bij de zondag
 

Christen zijn = kiezen voor God. Elke dag opnieuw. Dat is moeilijker dan je zou denken, want de verleiding om voor iets anders te kiezen, is groot. De lezingen van de eerste zondag van de veertigdagentijd houden ons dit voor.

 
 
 
Carolushuis:
Alleenspraak der ziel
 
Thomas á Kempis geldt als een van de belangrijkste schrijvers van de ‘Moderne Devotie’, een religieuze stroming uit de 14e en 15e eeuw. In ‘Alleenspraak der ziel’ levert hij een waardevolle bijdrage aan het dieper begrijpen van de klassieke stromingen in de spiritualiteit. Dit is een boek om mondjesmaat te 'proeven', te herkauwen en te bemediteren.
 
 
Uit de regio
Franciscaanse wandeling Maastricht – Hasselt
 

Loop. fiets of ga per bus mee van Maastricht naar het Heilig Paterke n Hasselt tijdens een franciscaanse tocht van 40 kilometer op zaterdag 18 april.

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond